מחקר

חיישנים מולקולרים

בעזרת חיישנים מולקולרים ניתן לזהות ולעקוב אחרי אנליטים שונים בתאים ורקמות בצורה סלקטיבית. כלים כימים אלו שימושיים במגוון רחב של תחומים כמו: הדמייה מולקולרית, אבחנה, רפואה, ניטור סביבתי, בטיחות מזון, ועוד.

 

 

 

 

פרובים לסימון חלבונים

פרובים לסימון חלבונים הם כלי כימיים המתאימים להדמייה ולזיהוי של חלבונים בתוך מערכות ביולוגיות מורכבות. כלים אלה מגיבים עם החלבון הרלוונטי בצורה סלקטיבית ומדווחים על האינטראקציה שנוצרה. הכלים הללו תורמים רבות לפיענוח של מנגונים ביולוגים וגלוי תרופות.

 

 

 

 

 

פיתוח תגובות

פיתוח תגובות כולל תכנון וחקר של טראנספורמציות כימיות יעילות וסלקטיביות. טראנספורמציות אלו הם הבסיס להתפתחויות טכנולוגיות חשובות כמו הכנת תרופות, ייצור כימיקלים, הכנת אנאלוגים של חומרי טבע ועוד.

ביוגרפיה

אורי גרין השלים את לימודי התואר הראשון שלו במדעי הכימיה באוניברסיטת תל אביב בשנת 2014. שם הוא המשיך ללמודי המאסטר והדוקטורט בכימיה אורגנית, תחת ההדרכה של פרופסור דורון שבת (2014-2020). באפריל 2020, הוא התחיל תקופת פוסט-דוקטורט ב-ETH ZURICH שבשווייץ, תחת ההדרכה של פרופסור ביל מורנדי. שם המחקר שלו התמקד בפיתוח תגובות ובמתודולוגיות כימיות. אורי זכה בפרס “יורטנר”, במלגת מחקר לפוסט-דוקטורט שלHuman Frontier Science Program (HFSP)  ובמלגת רוטשילד (יד הנדיב). עיקר העיניין במחקרו הוא הממשק שבין הכימיה לביולוגיה, וכך תכנית המחקר מתמקדת בפיתוח אסטרטגיות להדמייה וזיהוי של אנליטים ביולוגים, ובפיתוח טכניקות לסימון וזיהוי של חלבונים. בינואר 2024, אורי הצטרף כפרופסור משנה בטכניון, חיפה, ישראל (המכון הטכנולוגי לישראל).

 

פרסומים נבחרים

לרשימת הפרסומים אנא בקרו ב:

אתר הקבוצה.

גוגל סקולר.