הכימיה המודרנית נמצאת בצומת המדעים: ביולוגיה- כימיה- פיזיקה ובתפר שבין מדע וטכנולוגיה, הכימיה אמנם עוסקת בפיתוח של תרופות וחומרים מסוכנים אך באותה מידה עוסקת בפיתוח של חומרים “חכמים” שעליהם מבוססת הטכנולוגיה המתקדמת ביותר.

הכימיה כמדע החומרים, מספקת הבנה יסודית ועמוקה של התהליכים הכימיים הנמצאים בבסיס התעשייה המיקרו אלקטרונית. היא נותנת יתרון משמעותי לכימאי (בפני המעסיק הפוטנציאלי) למטרת שיפור שיטות קיימות ופיתוח תהליכים חדשים.

בניגוד לתפיסה הרווחת, בוגרי הפקולטה לכימיה משתלבים במגוון רב יותר של תפקידים בתעשיית ההיי-טק, מעבר לתחומים ה”מסורתיים” של כימיה אורגנית ואנליטית. הדבר נובע מכך שכימיה, על פניה השונים (פיסיקלית, תיאורטית, סביבתית) משיקה למגוון רב של תחומים אחרים.

כימאים משתלבים בתעשיות ההיי-טק שאינן שייכות ישירות לתחום הכימיה. מעבדות המחקר בפקולטה לכימיה מכשירות את הסטודנטים הבוגרים לתחומים אלו, והקשר בין ידע שנרכש בתארים גבוהים וביקוש בתעשייה אכן הדוק.

לפקולטה יותר מ2630 – בוגרים, מתוכם כ1691 בוגרי תואר ראשון, 543 בוגרי תואר שני, ו398 בוגרי תואר דוקטור לפילוסופיה. רבים מבוגרי הפקולטה פועלים בחוד החנית של התעשייה הישראלית, בתחומי ההיי-טק ובתעשיות הביטחוניות. ניתן למצוא את בוגרי הפקולטה באוניברסיטאות ובמכללות השונות בארץ, במכוני מחקר, ובמוסדות הציבור.

סיפורם האישי של מספר בוגרים שהשתלבו בהצלחה בתעשייה מופיע בחוברת הבאה.

בוגרי הפקולטה למדע והנדסה של חומרים מספרים על חווית הלימוד בפקולטה ועל השתלבותם בתעשייה כמובילים וכמומחים בתחום הנדסת החומרים.