מדליית זהב שנייה באולימפיאדה בין-לאומית בכימיה מטעם הפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון

July 20th

אתמול, ערב יום שלישי (19.7.22), התקיים טקס מרגש מאין כמוהו במהלכו נחגגה זכייתם של משלחת כימיה לנוער מטעם הטכניון באולימפיאדה הבין לאומית שנערכה בסין.

ברכות לארבעת חברי המשלחת הישראלית בכימיה על הישגיהם המרשימים באולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה (IChO) שהתקיימה גם השנה ​באופן וירטואלי בטְיֵנְגִ’ין, סין. השנה השתתפו באולימפיאדה משלחות של 4 תלמידים מ-83 מדינות במתכונת וירטואלית.

נציגי המשלחת הישראלית, שנבחרו מתוך אלפי מועמדים, סיימו את האולימפיאדה עם ארבע מדליות:

• במדלית זהב זכה ניר כהן, תלמיד כיתה י”ב בגימנסיה הריאלית ראשון לציון;
  • במדליית כסף זכה נטע דוד אייגר, תלמיד כיתה י”א מבית הספר שק”ד דרכא – עמק המעיינות;
  • במדליות ארד זכו טל ששון, תלמיד כיתה י”ב מבית הספר גבעול, חדרה, ושון חנץ, תלמיד כיתה י”א מבית הספר קרית חינוך ע”ש רבין – גן יבנה.
משתתפי המשלחת מימין לשמאל: אלכסנדר קורונטוב (מאמן נבחרת), פרופ’ זאב גרוס (מנהל התוכנית), טל ששון (זוכה שתי מדליות ארד בשתי התחרויות הבינלאומיות השנה), נויה דישון-תלמידת י”ב, ניר כהן (זוכה שתי מדליות זהב השנה בשתי התחרויות), ליאורה קרני (זוכת מדליית ארד באולימפיאדת מנדלייב), ד”ר איזנה ניגל-אטינגר (מאמנת ראשית), אסף מאודה (מאמן)

פרופ’ עודד רבינוביץ ‘, המשנה הבכיר לנשיא כיבד אותנו בנוכחותו

האולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה מתקיימת כבר 54 שנה. ישראל הצטרפה אליה בשנת 2006 ומאז מתקיימים אימוני הנבחרת הישראלית בטכניון. בשנים האחרונות פועל הפרויקט כמיזם משותף של משרד החינוך ושל מרכז מדעני העתיד לקידום מחוננים ומצטיינים של קרן מיימונידיס. הישגיהם של חברי נבחרת ישראל משתפרים משנה לשנה אף שרמת המבחנים נמצאת בעלייה מתמדת.

המשלחת הישראלית לאולימפיאדות הבין-לאומיות בכימיה התאמנה במהלך השנה בטכניון בהובלת פרופ’ זאב גרוס, ראש תוכניות הנוער בפקולטה לכימיה, וד”ר איזנה ניגל-אטינגר, המאמנת הראשית של המשלחת. בהכשרת המשלחת השתתפו אסף מעודה (זוכה מדליות זהב באולימפיאדות עבר), הדוקטורנט אלכס קורונטוב, מהנדסת המעבדה גבריאלה הלוי והמלווה המנטלית של המשלחת דגן אשש.

פרופ’ זאב גרוס וד”ר איזנה ניגל-אטינגר מתוך הטקס שהתקיים אתמול

גב’ חנה אולשטיין ראש מנהל הפקולטה לכימיה וד”ר איזנה ניגל-אטינגר מתוך הטקס שהתקיים אתמול

לדברי פרופ’ זאב גרוס, ראש תוכניות הנוער בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון, “האולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה מסכמת שנה אינטנסיבית של מיונים ואימונים. המגפה העולמית מציבה אתגרים נוספים על המשתתפים, אבל לשמחתי זכו חברי המשלחת להשתתף השנה סוף סוף גם בתחרות פרונטאלית שכללה מבחן מעשי והוכיחו לעצמם ולנו שהשקעה מניבה פירות! התלמידים הישראלים חרוצים ומוכשרים, והאולימפיאדה היא עבורם הזדמנות להפגין יכולות אקדמיות גבוהות ולרכוש ניסיון לקראת השתלבותם בעולם האקדמי. אני מברך בחום רב את הזוכים ואת בני משפחותיהם על ההישגים המרשימים בשתי התחרויות הבין-לאומיות.

בחודש מאי השתתפה המשלחת הישראלית, בהרכב מעט אחר, באולימפיאדת מנדלייב בכימיה בהשתתפות 25 מדינות שהגיעו לטשקנט, אוזבקיסטן. באותה אולימפיאדה זכה ניר כהן במדליית זהב, ובמדליות ארד זכו טל ששון, שון חנץ וליאורה קרני, תלמידת י”ב בבית הספר ע”ש יצחק רבין, מודיעין מכבים רעות.

בעקבות הזכיות המרגשות, רואיינו הזוכים ומאמני נבחרת הכימיה בתקשורת, בערוץ כאן 11 ובערוץ רשת 13. (יש ללחוץ על צילומי המסך לצפיה)

ראיון טלוויזיוני בערוץ “רשת 13” עם ניר כהן ונטע דוד אייגר (החל מדקה 27)

סיקור חדשותי בערוץ “כאן 11” של הזכיות (החל מדקה 2:00)