על הפקולטה לכימיה
בשנות החמישים החליט הטכניון לפתח את מעמד המחלקות המדעיות. לפני החלטה זו תפקיד המחלקות היה להקנות לתלמידי דיסציפלינות ההנדסה השונות ידע מדעי בסיסי, וכעת הן נדרשו לבצע מחקר בסיסי וללמד את הדור הבא של המדענים.
בשנת 1954 הוטלה על פרופ’ דוד גינצבורג המשימה של בניית מחלקה לכימיה בטכניון. בשנת 1962 לאחר תקופה של בנייה וייצוב, מחלקות המדע הבסיסי בטכניון, שכללו את המחלקות לכימיה, מתימטיקה ופיזיקה, קבלו מעמד של פקולטאות. בשנת 1964 הפקולטה עברה לקומפלקס הבניינים על שם ברנשטיין, קנדה וקומפטון, שם היא שוכנת עד היום. בשנת 2006 זכתה הפקולטה לתרומה נדיבה מסיימור שוליך. בעקבות תרומה זו שונה שם הפקולטה לפקולטה לכימיה ע”ש שוליך.
כיום הפקולטה לכימיה ע”ש שוליך היא מחלקה אקדמית חזקה, עם פעילות מחקרית ואקדמית ענפה.
הפקולטה כוללת 26 חברי סגל וכ-150 סטודנטים לתוארים גבוהים ופוסטדוקטורנטים. היחס בין מספר הסטודנטים לתארים גבוהים ומספר חברי הסגל בפקולטה הוא הגבוה ביותר בטכניון.
פעילויות המחקר וההוראה בפקולטה מכסות את כל המנעד הרחב של התחומים השונים השייכים למדע הכימיה, כגון כימיה פיזיקלית, אנליטית, אי-אורגנית, אורגנית, ביוכימיה וכימיה תיאורטית. לחברי הפקולטה שיתופי פעולה עם חוקרים בתחומי הפיזיקה, הנדסת חומרים, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, ננוטכנולוגיה ורפואה.
מחקר חדשני הוא חלק בלתי נפרד מהחיים האקדמים, אך בנוסף פעילות מחקרית משמשת ככלי חיוני בהכשרת הסטודנטים אשר לומדים במסגרת הפקולטה. תוכניות המחקר שלנו פותחות אופקים עבור נשים וגברים אלו, ומאפשרות להם להכנס לשטחי מחקר מבטיחים והתנסות בטכניקות מחקר חדשניות במהלך לימודיהם.
לפקולטה יותר מ-2630 בוגרים, מתוכם כ-1691 בוגרי תואר ראשון, 543 בוגרי תואר שני, ו-398 בוגרי תואר דוקטור לפילוסופיה. רבים מבוגרי הפקולטה פועלים בחוד החנית של התעשייה הישראלית, בתחומי ההיי-טק ובתעשיות הבטחוניות. ניתן למצוא את בוגרי הפקולטה באוניברסיטאות ובמכללות השונות בארץ, במכוני מחקר, ובמוסדות הציבור.