The Israeli 2024 Magnetic Resonance Meeting

In Memory of Prof. Asher Schmidt

Supported by







Technion, Schulich faculty of Chemistry, Hall 1

Program

Morning Session

9:15 - 9:40

• Morning Gathering and Coffee

9:45 - 9:55

• Opening Remarks (10 min)

Nimrod Moiseyev, Technion

9:55 - 10:20

• Lecture 1 (25 min, discussion included)

Ira Ben Shir, Technion

Molecular Insights into Biomineralization Through Solid-State NMR: Celebrating Prof. Asher Schmidt's Contribution

10:20 - 10:45

• Lecture 2 (25 min, discussion included)

Daniella Goldfarb, Weizmann

¹⁹F electron-nuclear double resonance as a tool for structural studies biological and chemical systems

10:45-11:00

• Short Lecture 1 (15 min)

Hyla Allouche-Arnon, Weizmann

From PET to MRI: *In vivo* Mapping the HSV1-TK Reporter Gene with "hot-spot" 2H-MRI Using Synthetic Deuterated Thymidine Analog

11:00-11:25

• Lecture 3 (25 min, discussion included)

Yishay Manassen, BGU

STM NMR

11:25-11:40 short Coffee Break (15 min)

11:40 - 12:05

• Lecture 4 (25 min, discussion included)

Moti Freiman, Technion

Model-Based Self-Supervised Motion Correction for Robust Cardiac T₁ Mapping

12:05 - 12:30

Lecture 5 (25 min, discussion included)
Eike Brunner, TU Dresden Germany (via zoom)
Solid-State NMR Investigations of Silica Biomineralisation in Diatoms

12:30-12:45

• Short Lecture 2 (15 min)

Yuval Steinberg, Weizmann

The Composition and Structure of the SEI on Na-Ion Anodes Revealed by Exo- and Endogenous Dynamic Nuclear Polarization - NMR Spectroscopy

12:45-13:00

• Short Lecture 3 Shira Haber, BGU

Chemical Upcycling of Polymers: Insights from NMR Methodology

Lunch and Poster Session

13:00-14:00

• Lunch and Poster Viewing, 60min

Afternoon Session

14:00 - 14:40

• Faculty Colloquium (40 min) Amir Goldbourt, TAU

Dynamics averaging of anisotropic NMR interactions reveal different dynamic behaviour in filamentous phage capsids

14:40 - 15:05

• Lecture 6 (25 min, discussion included) Roni King, former veterinarian at Nature & Parks Authority

Wildlife rabies-the disease and the Oral Rabies Vaccination

15:05 - 15:10 Short break following the colloquium

15:10 - 15:35

• Lecture 7 (25 min, discussion included)

Lucio Frydman, Weizmann

Can NMR Spectroscopy be of Help for Preventing Deaths from Pancreatic Cancer?

15:35 - 16:00

• Coffee Break (25 min)

16:00 - 16:15

• Short Lecture 4 (15 min) Eyal Laster, TAU

High-field hyperpolarization of ¹³C nuclei using NV centers in diamond

16:15 - 16:40

• Lecture 8 (25 min, discussion included)

Or Perelman, TAU

AI-Based Interventions Along the Molecular MRI Pipeline: The Quest for Speed, Specificity, and Histological Fidelity

16:40 - 17:05

• Lecture 9 (25 min, discussion included)

Gil Goobes, Bar Ilan

Regulation of mineral films on bone apatite crystals and early mineralization events by non-collagenous bone proteins

17:05 - 17:20

• Closing Remarks (15 min)